Čekiranje na aerodromu Nikola Tesla Beograd 3 sata ranije

Zanimljivosti

Saopštenje od Air Serbia

Air Serbia unapredjuje sistem za prijavljivanje putnika na aerodromu Nikola Tesla

Air Serbia, srpska nacionalna aviokompanija će ovog meseca napraviti još jedan veliki korak ka vodjstvu u liderstvu u avio saobraćaju na ovom delu Evrope. Uvode se nove promene sistema prijave putnika i prtljaga na beogradskom medjunarodnom aerodromu Nikola Tesla.

Ovim projektom Air Serbia će u utorak, 25. februara 2014. preći sa postojećeg “Gaetan” sistema za prijavljivanje putnika na savremeni i inovativni sistem “SabreSonic Check-in”.

Generalni direktor Air Serbia Dane Kondić tim povodom je izjavio: “Prelazak na novi sistem će Air Serbia-i omogućiti bolje uslove za pružanje usluga putnicima ma beogradskom aerodromu, modernizovati naš postupak prihvata i otpreme putnika i obezbediti veću funkcionalnost prijavljivanja putnika, a samim tim i obezbediti noviji i efikasniji sistem prijavljivanja putnika na našem matičnom aerodromu.”

Implementacija će početi u utorak 25. februara Air Serbia letom JU380 za London (Heathrow) čije poletanje je predviđeno u 10:40. Završetak kompletne migracije očekuje se u četvrtak 27. februara.

Kako bi se obezbedilo nesmetano prijavljivanje putnika tokom perioda migracije, Air Serbia moli putnike koji budu putovali iz Beograda u periodu od 25. do 27. februara da se pridržavaju sledećih saveta:

da dođu na aerodrom najmanje tri sata pre predviđenog vremena poletanja
da ponesu odštampanu potvrdu rezervacije, odnosno putnu kartu
Da bi se adekvatno pripremila za migraciju sistema, Air Serbia je na vreme obezbedila obuku za novi “SabreSonic Check-in” sistem za preko 100 svojih zaposlenih i preduzima niz koraka kako bi obezbedila nesmetano unapređenje sistema.

Air Serbia o ovoj izmeni blagovremeno obaveštava putnike koji će putovati u periodu od 25. do 27. februara kao i putničke agente kod kojih su putnici izvršili rezervacije ili kupili karte za Air Serbia letove.

Kako se bude približavao datum migracije, na beogradskom aerodromu i u Air Serbia poslovnici “Travel Shop” u Beogradu biće postavljena obaveštenja i distribuirani leci kao podsetnik putnicima o predstojećoj promeni sistema.

NS Prevoz Putnika poziva svoje putnike da uzmu u obzir upustva izdata od strane kompanije Air Serbia i aerodrom Nikola Tesla Beograd i pri zakazivanju transfera računaju na potrebno vreme za čekiranje karata i prtljaga.

SREĆAN PUT ŽELI VAM NSPrevozPutnika!!!