Pirati na mađarskim autoputevima

Zanimljivosti

UPOZORENJE!!!

Mađarska nema more, ali zasigurno ima pirate!

Nakon nekog perioda opet se susrećemo sa njima, drumskim razbojnicima i prevarantima u madjarskoj. Već smo na našoj Facebook stranici pisali o njima, ali moramo opet da Vas podsetimo i upozorimo.

Isti onaj crni Mercedes model 210 (kao na slici) nemačkih registracija hara po autoputevima u Madjarskoj. Sistem rada im je sledeći:

Kad uoče da je neko sam u autu, krenu da ga prate i da mu ablenduju signalizirajući mu da stane. Kada se “žrtva” zaustavi prilazi mu čovek tamnije puti, četrdesetih godina, daje Vam vizit kartu svoju, govoreći da radi u Mercedes Benz-u i da ima problem sa gorivom. Nudi Vam da skine sa sebe “zlatni” prsten ili lančič i da ga Vi otkupite jer je on ostao bez novca, a treba mu da sipa gorivo.

Ako naidjete na njih, nemojte se zaustaviti! Ukoliko ste već stali, zaključajte vrata, a prozor otvorite samo toliko da čujete šta Vam govori. Ni po koju cenu nemojte izlaziti iz auta jer je lako moguće da je tu pored auta još jedan njihov čovek koji će dok Vas jedan zapričava “operisati” po Vašem autu i tako lako možete ostati bez novca, dokumenata ili drugih vrednosti iz Vašeg automobila.

Slučaj prijavite prvoj policijskoj patroli na koju naidjete! Madjarska policija samo će Vas pitati za detalje (vrsta auta, boja auta, na kom kilometru auto puta…), i za razliku od policije Srbije, nećete snositi nikakve posledice i odmah će preduzeti mere da se razbojnici sklone sa puteva.

Od naših prijatelja čujemo da se iste scene dogadjaju i na putevima u Srbiji. Ukoliko na našim putevima naidjete na njih, samo bežite. Policiji u Srbiji Vam se ne isplati prijavljivati ih, jer ćete proći gore Vi nego sami razbojnici (to Vam govorimo iz ličnog iskustva).

Srećan i bezbedan put Vam želimo!!!