Transfer putnika Novi Sad – Aerodrom (Beograd, Budimpešta, Temišvar…)

Zanimljivosti

Novi Sad svojom površinom,ekonomskom razvijenošću i brojem stanovnika zauzima drugo mesto u Srbiji. Iako je toliko geopolitički važan on ne poseduje aerodrom za putnički saobraćaj, ali se nalazi izmedju nekoliko velikih aerodroma.

Najblizi je aerodrom Nikola Tesla u Beogradu koji se nalazi na oko 80km južno od Novog Sada. Iz Novog Sada do aerodroma u Surčinu se može stići koristeći tri rute. Jedna je autoputem E75 Novi Sad – Beograd,druga je starim putem NS – Beograd preko Indjije i Stare Pazove, a treća je preko Fruške Gore do Rume gde se uključuje na autoput Beograd – Zagreb. Putovanje do ovog aerodroma traje do 75minuta.

Istočno od Novog Sada, u Rumuniji, na oko 175km nalazi se aerodrom Traian Vuia Temišvar. Internacionalni aerodrom Traian Vuia, poznat i kao Djarmata, dobio je ime po rumunskom pronalazaču, tvorcu jednostavne leteće mašine početkom XX veka. Do njega je potrebno oko tri sata vožnje i ide se pravcem Novi Sad – Zrenjanin – Granični prelaz Srpska Crnja – Temišvar. Ukoliko putujete sa ovog aerodroma obavezno imajte u vidu da se Rumunija nalazi u drugoj vremenskoj zoni u odnosu na Srbiju, odnosno GMT +2.

Kad bi se vozili ka severu, autoputem E75 i zašli u Madjarsku oko 170km pojavili bi nam se znakovi koji nam kazuju da se u blizini nalazi Ferihegy Ferenc Liszt. Ovaj aerodrom je najveći u blizini Novog Sada i ima najviše letova. Poseduje tri terminala i terminal 1 je udaljen od terminala 2 i 2A oko 5km. Zbog toga je jako bitno znati sa kojeg se terminala poleće ili na koji se sleće. Aerodrom Ferenc Liszt nalazi se na oko 300km severno od Novog Sada, a na oko 20km istočno od Budimpešte. Iz NS do aerodroma u Budimpešti potrebno je oko 3ipo sata, ali vreme putovanja u mnogome zavisi od čekanja na graničnom prelazu Horgoš.

Ukoliko putujete sa nekog od tih aerodoma mi ćemo Vam organizovati transfer do njih po sistemu “od vrata do vrata”. Vreme polaska prilagodićemo Vašem letu. Takodje,možemo Vas i sačekati na tim aerodromima. Veoma je bitno da nas poslušate oko vremena polaska iz Novog Sad i izbora putanje kojom ćemo ići jer “avion nikoga ne čeka”. Mi se unapred informišemo oko uslova na putu, gužvi, vremenu zadržavanja na graničnim prelazima i u interesu nam je da Vi stignete na avion, a mi da ne kršimo saobraćajne propise. Svima nam je u interesu da Vi bezbedno stignete na Vaše odredište.

PUTUJTE SIGURNO I UDOBNO NAŠIM VOZILIMA!